HTML

Mit utálok

nem gyúlölet csak a simpla igazság?talán?

Friss topikok

Linkblog

Miért nem szertem az osztrákokat?

2010.02.08. 22:40 frankee

nem tudom miért? de ma megint ért egy rossz tapasztalat.

puszta formalitás és érdeklődésből mentem egy ausztriai chat oldalra, ahol regisztráltam majd nagynehezen eltaláltam a megfelelő oldalra  gondolván hogy szerintem a csetelők világa általban segíti egymást, nekem ez a tapasztalatom amerikai és ausztrál de ne hagyjuk még a német és francia oldalakkal is.persze tudom ez itt most nem hangzig jól de így van az osztrákok utálnak minket nem is kicsit.sosem vágytam oda de miota eu-sok vagyunk pont ŐK azok akik a legjobban elutasítanak minket, Pedig évekig éltek a nyakunkon kizsákmányoltak minket és csak a nagy magyaroknak köszönhető meg egy bajor hercegnőnek hogy nem lettünk ennél is kissebbek pedig belehajszoltak miket egy háborúba ahol persze vesztesek voltunk.de persze eddigre már  elváltak tőllünk nehogy a rosszabbik oldalra álljanak. utána megint nyalták a talpunkat mert volt egy olyan vezetőnk aki nem bírt a "nácik"-al bár vezér volt kicsit dikátor de élt az ország!! lásd "havi 200pengő fix-ből"de élt a nép és ha sok szegény is volt de tettek érte a felsőbbek. sok író költő írt akkoriban,(Pál utcai fiuk) tudjuk miről szólt a könyv "aki tudja?" József A is kőltött erről de Ady és még sokan mások. No de nem ez a lényeg hanem a talpnyalás meg a SÓGORSÁG mitől, sógórok nekük ezek a fasz osztrákok? attól hogy elváltak cserbenhagytak ?mikor nem volt segitség, nem volt gazdaság? nem volt semmi? miből lett nekik? semmiből. a kárpótlásból amit kaptak a háboru végén és a svájci államban a császári megspórolt ellopott és a magyar véren kiizzadt pénzt. a két háboru között az osztrák sínylődött éhenhalt és a magyaroknak könyörgött a bécsi börzén hogy kenyeret kapjon mert nem volt semmilyük, lószar sem volt és nem akárki hanem hitler is igy emlkezett meg ezekről az időkröl. 1000*-nagyobb szegénység és nyomoruság volt akkor ott mint itthon magyarországon nem is dicsőitik sehol. A nagy ausztria elveszet megsemmisült és eltünt a háboru végéig és még azután is egészen addig amig Adenauer vissza nem adta  ausztriát. No meg a pénzt és a hatalmat. nekünk meg maradt a túloldal, ahonnan ujra  röhögtek rajtunk a parasztok . nekik lett föld a semmiből. gazdálkodtak a semmin szöllőt termeltek "más nem volt" de rájöttek hogy megint szükségük van ránk!MAGYAROKRA kicsit függöny kicsit nem de a rákossy és a kádár is adott nekik bőven mindent  az akkori konvertibils valutáért.

Nekik lett Schilling nekünk maradt a jó magyar forint,mi szivtuk a kommunizmus örök építő vérét ők meg röhögtek ujfent a kapitalizmust építő markukba hogy "hülye magyar" a kancellárjaikkal eggyütt. soda hogy utálom az osztrákot, mikor a multkorjában a vonaton elmondtam némi történelmi tényt egy osztrák egyetemistának!?"sztem a történelem középiskolai tárgy" fingja sem volt hogy volt egyáltalán monarchia!? már ezt sem tanitják az osztrák gyerekeknek. minek? nem lehetnek büszkék rá vagy pedig nem igazán számít közel 100 év.Utánanéztem tényleg nem tanítanak semmit erről az időszakról komolyabban az osztrák kisikolálosknak, minek nem számit, DE nekünk számit! csak nekünk sem tanitják megfelelőképpen.

Amen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://uuuutalom.blog.hu/api/trackback/id/tr511740821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása